Hírek

Gyermektábor 2008 - Íme kiment a magvető vetni

Istenünk kegyelméből az idén is megtarthattuk a gyermektábort a Súrban a Békesség Szigete Táborban július 5-12 között, több mint ötven résztvevővel. A téma ezúttal Isten Igéje volt. A napirend hasonló volt a korábbi táborokon megszokotthoz.

Délelőttönként az ébresztő után reggeli torna, reggeli, majd éneklés, tízórai és előadások - két korcsoportban - következtek. Ebéd után szabadfoglalkozás, drámajáték (amely Isten Igéjéről szólt) éneklés, csoportos beszélgetés, akadály és-sorverseny, kézműves foglalkozások voltak. Esténként pedig lehetőség nyílt testmozgásra is. Újra találkozhattunk eleven kis barátunkkal, Kukaccal és Marika nénivel, akik reggeli és vacsora előtt mindig megbeszélték, azt, amit egy gyermeknek tudnia kell a Bibliáról. Az előadásokon - amelyek közül az első a súri gyülekezettel együtt töltött Istentiszteleten hangzott el - Isten Igéjéről, a Bibliáról hallhattak a gyermekek. Az Ige sok mindenhez hasonlít. Amikor hangzik, az olyan, mint amikor a magot hintik, amikor megítéli bűneinket kardhoz hasonló. De meg is tisztít minket, mint a víz, olyan édes örömet ad, mint a méz, és úgy éget, mint a tűz. Utat is mutat nekünk, mint egy lámpás. Az éneklések alkalmával régiek mellett újakat is tanulhattunk. A kézműves foglalkozásokon idén is több mindent lehetett készíteni (pl. zselégyertyát, játékfigurákat, rajzokat). Pénteken tettünk egy kirándulást a Szuha-völgybe. Nagyon szép helyen túráztunk és a hosszú gyaloglás után mindenki kellemesen elfáradt. A záróistentisztelet után pedig újra (a szokásos) tábortűzzel fejeztük be egész heti programjainkat.
Bár az idén a jelentkezések száma miatt csak egy táborra kerülhetett sor, Urunk mégis gazdagon megáldott minden résztvevőt, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A Magvető valóban köztünk járt, és hintette a jó magot a szívünk talajára. Mindannyian megtapasztalhattuk az Ő áldását, amiért egyedül Övé legyen minden hála és dicsőség.
Vámos-Poljak Zsolt
Forrás: http://www.apostoli.hu

« Vissza

Események

Galéria